31 maaliskuuta 2011

Kestovaippa vai kertisvaippa? Kas, siinäpä pulma.

Osuvaa. Luonnostelin toissailtana valmiiksi tekstin odottamaan parempaa julkaisuajankohtaa ja sain sen kivasti Uuden Mustan kautta. Project Maman Katjahan on jokseenkin samassa pisteessä kanssani ja onkin hauskaa lukea miten kakkosen odotus eroaa tästä oman esikon odotuksestani. Katja on myös vannonut innostuvansa uudelleen kestovaippailusta kun toivoo saavansa hyviä vinkkejä. Ja niitä Terhi nyt jakoi Uuden Mustan Kestovaippa-merkinnässään.

Kestovaippailuun olin itse kuvitellut hurahtavani välittömästi lapsen synnyttyä, tai viimeistään sitten, kun vaippaan ilmestyvä tavara alkaa olla sitä luokkaa, että kestää siellä. Etukäteen olen antanut itselleni luvan reissuilla käyttää kertisvaippoja.

Innostus koki melkoisen kolauksen äitiyspakkauksen saapuessa. Setissähän on siis mukana All-in-one-kestovaippasetti (4-10kg, ulkomateriaali PUL:llä laminoitu nylon, sisäpuoli 100% puuvillaflanelli, sisällä imukerros puuvillaflanellia ja polyesteria) sekä kestovaippasetti vastasyntyneelle (5-7kg, vaippahousu 100% polyesteria ulkopuolelta ja sisäpuolelta laminoitu polyuretaanilla sekä jälkimmäiseen kaksi muotoiltua sisävaippaa 100% tiukkaan kudotusta puuvillasta).

Sisävaippoja allekirjoittanut pyöritteli useaan otteeseen käsissään yrittäen samalla tulkita pakkauksen sisällysluettelosta mitä mystisiä kapistuksia mahtavat olla.

Thank God, settien mukana tuli myös pienimuotoiset ohjeet suomeksi, jotka alkujärkytyksen pahentumiselta välttyäkseni pakkasin äkkiä takaisin laatikkoon.

Kaiken hämmennyksen lisäksi katsoin Sydänääniä -ohjelmaa, jossa ahkera tuore äiti liotti vaippoja ämpärissä ja kippasi ne sitten koneeseen. Että mitenkä meni? Tahtoisin olla lisäämättä maapallon kertakäyttövaippavuoria, mutta onko tästä kestoilusta ollut pakko tehdä näin hankalaa? Olin kuvitellut heittäväni vaipat kaiken muun pyykin sekaan, mitä lie ajatellut silloinkin... Kaipaisin ehdottomasti rohkaisevia kokemuksia siitä, että joku on selvinnyt tästä hengissä ja vielä tykännyt hommasta, ja etenkin vakuutteluja, että lapsi tuntee olonsa mukavaksi ja kuivaksi kestovaipoissa? Olin kuvitellut, että minusta tulee suuri All-in-one vaippojen ystävä, mutta pöksyt näyttävät niin valtavilta, että uskon vauvan katoavan noihin vaippoihin. No tsekkaa nyt itse:
Lähde: http://kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/100502155308EH?OpenDocument

Lohduttavan ja taatusti käytäntöön panon arvoisen kommentin Terhin postaukseen oli jättänyt nimimerkki Paula L:
Hyviä kestovinkkejä! Jäin ihmettelemään lukuisia oksu-viittauksia. Olisiko teidän systeemissä parantamisen varaa? Meillä toimi kannellinen, poljettava tiivis roskis, jossa sisällä erillinen sanko. Sankoon pesupussi (saa alan liikkeistä), joka nostetaan suoraan koneeseen. Operaatioon kuluu maksimissaan 3 sek. Ei siinä oksu ole kyllä koskaan ehtinyt tulla mieleenkään, eikä tarvinnut pestä joka toinen päivä.
Juuri tällaisia vinkkejä toivoisin lisää!

Ei kommentteja: