17 maaliskuuta 2011

Tomaattisalsa

Aloitetaan siitä salsasta, jota lupailin. Tämä on oikeastaan muunnelma pico de gallosta, joka siis sekin on tomaattisalsa.

Supersalsa

1 sipuli
valkosipulia maun mukaan
1 punainen suippopaprika (niitä makeita)
1 chilinpalko
3 tomaattia
puolikkaan limen tai sitruunan mehu
tuoretta korianteria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Vaihtoehtoja on kaksi. 
A) Jos haluat olla nopea ja välttyä työltä -> heität kaiken blenderiin sopivina paloina ja hurruttelet seoksen valmiiksi.
B) Jos haluat kaunista ja esteettistä salsaa esim. dippikastikkeeksi illanistujaisiin -> voit hienostella ja pilkkoa kaiken minimaalisiksi kuutioiksi ja silppua korianteri sekaan. Tomaattien siemenosa kannattaa popsia omaan suuhun ja käyttää pelkkä kiinteä osa kuorineen, jotta salsa ei muutu turhan vetiseksi.

Kumman tien valitsetkaan niin suosittelen, että annat salsan tekeytyä esim. puoli tuntia ennen tarjoilua.

Meillä salsa menee tänään uuniin nachojen, luomujauhelihan ja juustoraasteen kanssa, mutta se maistuu hyvältä myös esim. tortillojen kanssa, lisäkkeenä tai dippikastikkeena. :)

Ei kommentteja: