25 maaliskuuta 2011

Tahtoisin kirjan siitä mitä pitää huomioida vauvahankintoja tehdessä, 24+6

Tiedossa ihan peruskuulumisia. Täällä on taisteltu kouluhommien ja tenttien parissa. Kiirusviikko takana ja toinen mokoma edessä. Tänään on sentäs vapaapäivä opinahjosta, joten josko saisi tuota todo-listaa lyhennettyä.
Meillä oli keskiviikkona neuvola. Saatiin vauvaperheiden voimavaramittaristo kotiin täyteltäväksi, joskin on se jo tehty, kun olin työharjoittelussa perhetyöntekijänä niin tein tuon harjoittelutehtävänä. Palautetaan nyt se sama lappu ja näänpähän miten tässä kunnassa perhetyöntekijä homman hoitaa, kun itse olin naapurikunnassa. :)

Verenpaine oli sama ku viimeeks, hemppari noussu kahdella (luulin et se olis enemmänkin). Painoa on tullut alusta noin viitisen kiloa, mihin oon ihan tyytyväinen. Terkkari ei tykännyt lisääntyneestä makeanhimosta ja passitti sokrurasituksiin. 

Sydänääneet kuului ihan jees, kovasti se terkkari ihmetteli, että miten liikkeet voi tuntua ja näkyä niin hyvin ulospäinkin. Oma äitini ja veljenikin ovat jo saaneet masun läpi tuntea murun mesomista. Minua ja miestäni pikkarainen ei enää ujostele laisinkaan, vaan kädet saa ihania hipaisuja takaisin. :')

Notta näin. Ei turvotusta, ei vielä ainakaan suonikohjuja, ja kasvukäyrälläkin mennään ihan vähän sen keskiarvon yläpuolella (22,5cm / 24+4), mutta tasaisesti. Sen neuvon sain, että kun se istukka on siellä eessä alhaalla, niin jos kipeitä supistuksia tai vuotoja tulee niin viivyttelemättä yhteys neuvolaan. (Niinkuin en niin toimisi jokatapauksessa, hah!)

Vaunuasia sai uuden käänteen, kun vanhempani ilmoittivat, että voisivat ostaa meille uudet vaunut. Saataisiin siis ystäväperheeltä käytetyt yhdistelmät, mutta nyt ollaan käyty kattelemassa Emmaljungan CityCrossejakin sen Quadroliftin kanssa, kun ei kerran ite tarttis maksaa. Noi ois kivan kevyet, mut kuitenkin tukevan oloiset. (Mies tahtoisi Bugaboot, mutta itse tahtoisin jämäkämmät.) 
800e tuntuu vaan tosi paljolta rahalta itselle ja toisaalta, kun turhaa kuluttamista vieroksun, niin harkitsen vielä noita hyvän ystävänikin vaunuja. 

Miulle oli yllätys, ettei Emmaljungaa saa nettikaupoista (tai Briteistä saisi, mutta se oli yhtä kallis kuin Lastentarvikkeen tarjous). Kemin Lastentarvikkeesta saisi Haaparannan läheisyyden takia halvemmalla, mutta eipä sinnepäin nyt asiaa ole, eikä toisaalta Ruotsin laivallekaan...

Äitiyspakkausta odotan malttamattomana, päätös tuli viime viikolla. Tulis jo postikin!

Ei kommentteja: