12 syyskuuta 2011

Saako sukupuolen kertoa ultrassa?

Terveydenhoitohenkilökunnan ei pitäisi kertoa syntymättömän lapsen sukupuolta tämän vanhemmille, suosittelee Euroopan neuvoston tasa-arvokomitea. Asiasta kertoo brittilehti Telegraph.
Suosituksen päämääränä on estää "valikoivat abortit", joissa vanhemmat pyrkivät valitsemaan lapsensa sukupuolen abortoimalla sikiöitä, tyypillisesti tyttöjä. (Lähde: http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Suositus%20Siki%C3%B6n%20sukupuolta%20ei%20saa%20kertoa%20vanhemmille/1135269285500?ref=fb-share )
Onneksi Suomessa kerrotaankin niin myöhään, ettei käytännössä tuommoinen sukupuolen valitseminen enää onnistu. Etenkin, kun omasta mielestä vauva on yhtä elossa ja olemassa jo siellä vatsassa kasvaessaan. Pystyisivätkö nuo ihmiset, jotka valitsevat sukupuolta abortin avulla tappamaan jo syntyneen lapsensa sillä perusteella, että sattuu olemaan ei-toivottua sukupuolta? - En usko.

Entä jos sukupuolta ei enää kerrottaisi kenellekään ultrassa, ei edes veikkailtaisi, osaisimmeko elää jännityksen kanssa lapsen syntymään saakka?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Helposti! Niinhän on ollut iät ja ajat. Vain alle viimeisten 25 v. aikana on voitu kertoa onko syntyvä lapsi tyttö vai poika :)Eikähän se nykysinkään aina ihan varmaa ole.