15 maaliskuuta 2010

Positiivisia yllätyksiä!

Viikko on alkanut hyvissä merkeissä! Ensin yllätyin Lidliin, jota muuten en niin kovasti arvosta ruokakauppakategoriassa. Tiesittekö, että sieltä saa TODELLA hyvää Naturis-smoothieta. Parasta tässä on, ettei näitä ole tehty mistään tiivisteistä, näissä ei ole lisäaineita, eikä lisättyä sokeria! Olen toistaiseksi ehtinyt maistaa mansikka-banaania ja nyt jääkaapissa odottelee herkkuhetkeäni ananas-banaani-kookos-smoothie. Kiva lisä on vielä tieto: "Yhteen pullolliseen juomaa on käytetty keskimäärin 1/5 ananasta, 8 viinirypälettä ja 1 banaani" (kookos on tässä kookosmaitojauheena seassa). Suosittelen hyvänä välipalana!!

Lisäksi huomasin tänään netistä, että myös luomua on ilmestynyt Lidlin valikoimiin: ketsuppia, vehnäjauhoja ja tuorepuristettua omenatäysmehua. Ehkä meidänkin myymälän valikoimiin nämä ilmestyvät siiheksi, kun sinne seuraavan kerran sattuu asiaa.

Toinen hyvä alkuviikon havainto oli lähin luontaistuotekauppamme. Kotimatkalla huomasin, että myymälän luomuvalikoimahan on lähes kolmasosa pienen puodin pinta-alasta! Kun  luontaistuotelääkkeet yms tuotteet vievät puolet, jää puolet luomulle, reilulle kaupalle ja muille tuoretuotteille. Ihanaa! Nyt tiedän mistä saan lähimmät luomunallekarkit, jauhot, siemenet, pähkinät,... Tällä kertaa täältä mukaan tarttui kookosöljyä, oikeaoppisesti lasipurkissa.

Sivistin nimittäin itseäni viikonloppuna Nutrixin verran. Suosittelen lukemaan, ihan oman ravintotietouden kannalta! Helppolukuista, helposti ymmärrettävää eikä millään tapaa tuputtavaa tekstiä, valinta on aina sinun. Nutrixin "lohduttava" osa oli lisäämis-politiikka. On ihan turhaa itsensä kiusaamista alkaa muuttaa ruokavaliota luopumalla kaikesta itselle mieluisasta. Parempi vaihtoehto on kokeilla uutta ja lisäillä niitä uusia juttuja ruokavalioon sitä mukaa kun löytää itselle sopivia ruokia, herkkuja jne. Pikkuhiljaa tosin saattaa huomata, että hyvä onkin korvannut kaiken entisen... ;)

Mutta se mistä meillä aloitetaan: Kaikkeen paistamiseen käytetään jatkossa VAIN luomu neitsytkookosöljyä minkä lisäksi siirrytään mahdollisuuksien mukaan ainakin maitotuotteissa pelkkään luomuun. Saas nähdä millaisia vaikutuksia saadaan hyvinvointiimme.

Hyvän startin tähän kaikkeen antaa ihana harjoittelupaikkani. Saan joka päivä, vielä seuraavan viiden viikon ajan,  syödäkseni uskomattoman ihanaa luomukasvisruokaa, jonka keittäjä päivittäin päiväkodin keittiössä alusta alkaen valmistaa. Parasta, että lisäksi keittiössä suositaan paljon lähituottajia.

Ei kommentteja: