24 toukokuuta 2011

Raparperitaivas - Mansikka-raparperikiisseli

mä jos löytäisin kaukaiseen paikkaan
alle omenapuun
sinne veisin tyttöni luonnonraikkaan
suloisen mustikkasuun

raparperitaivas
missä se lie
ilmalaiva
meidät perille vie
ja se taivas
on sun ja mun
piilopaikka yhteinen

Leevi and the Leavingsin Raparperitaivaan pätkä kuvaa hyvin tämän hetken tuntoja. Raparperia tekee mieli ja onneksi sitä anoppilan puskat työntääkin siihen malliin, että sitä riittää niin paljon kuin kotiin jaksaa kantaa. Kaikki raparperireseptit ovat siis tervetulleita. Tässä tämän iltainen jakoon teidän suuntaanne. Ei tällä kertaa kera mustikoiden vaan tutusti ja turvallisesti mansikoiden:

Mansikka-raparperikiisseli

10 dl raparperia pestynä, kuorittuna ja viipaloituna (n. 5 paksua vartta)
15 dl vettä
2 dl sokeria
5-7 rkl perunajauhoja (oman sakeusmieltymyksen mukaan)
n. 4 dl mansikkasurvosta

Aloita heittämällä raparperin palaset ja puolet sokerista sekä muutama desi vettä kattilaan. Jos olet mitannut kokonaisvesimäärän kannuun, ei tartte mitata paljonko vettä tässä vaiheessa kattilaan kaataa. Keitä 5 minuuttia täysillä. Miedonna lämpöä, lisää loppuvesi ja -sokeri ja anna kiehua toiset 5 minuuttia. Ota kattila hellalta, sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana samalla koko ajan seosta hämmentäen.

Lisää mansikkasurvos, maista sokeri ja aseta tarjolle. Nam! Meidän mielestä raparperikiisseli maistuu parhaalta maidon tai vaniljajätskin kera. Joten eikun herkuttelemaan!

Ei kommentteja: