04 marraskuuta 2009

Possunuha, nöfnöf!

Milloin oi milloin lehdistö siirtyy sensaatiohakuisesta uutisoinnista takaisin järkevään tiedottavaan toimeensa? Myönnän! Vedin herneen nenään possunuha-uutisoinnista. Ilta-Sanomien, Iltalehden ja muiden huomiohakuisten iltapäivälehtien uutisoinnissa saattaisin tämän tyylin vielä suurin piirtein sulattaa, mutta että BB-uutisointiinkin alentunut valtakunnan mediamme Helsingin Sanomat uutisoi 8-vuotiaan torniolaistytön kuolleen sikainfluenssaan, vaikka muissa uutisissa tytön on kerrottu kuolleen keuhkokuumeeseen, saa miun niskakarvat nousemaan terhakkaasti pystyyn! Tämän lisäksi toisessa uutisotsikossa HS kertoo naisen mahdollisesti halvaantuneen sikainfuenssa-rokotteesta, vaikka uutisesta käy myöhemmin ilmi, että raskaus altistaa keinoläppäpotilaat hyytymille (ja siis mahdollisesti aiheutti ko. halvaantumisen). On selvää, että pelko on ottanut vallan yhteiskunnassamme. Sitä lietsotaan joka puolelta. Ottaako rokote? Työntääkö elohopeaa suoraan suoneensa? Ollako ottamatta ja sairastaa tauti? Joka saattaa mennä ohi oireettomanakin? Entä jos sitten saakin jälkitaudin? Rokotteet loppuu! Ihmiset rähisee jonossa, tarvitaan vartijoita (!!) rokotejonoa turvaamaan! Satakunta on jo sairaalassa, kymmenisen tehohoidossa! Ja kyseessä ei ole tavallista kausi-influenssaa vakavampi sairaus, mutta sairaus, josta mediat ja lääketehtaat ovat tehneet rahasamponsa. Surullista, eikö? Ottakaa rauhallisesti, ottakaa rokote tai olkaa ottamatta, älkää vatvoko asiaa. Levätkää, peskää käsiänne, käyttäkää käsidesiä ja välttäkää koskettamasta käsillä kasvojanne. Älkää panikoiko ja pelätkö! Niinkun joku taannoin sano miulle, ei tästä elämästä kukaan ole vielä hengissä selvinnyt.

2 kommenttia:

Milla kirjoitti...

Katsoin jokin aika sitten Pressiklubia YLEltä ja siellä vakituinen naiskommentaattori sanoi jotenkin niin, että häntä ei sikainfluenssa enää kiinnosta, vaan hän odottaa että muut hoitaa sen hänen tieltään ja kertoo miten hänen kuuluu toimia. Ihan oikein, eikö olis jo jotain muuta puhuttavaa?

Ihan normaaliin flunssaankin on kuollut vaivaisia aiemminkin, tekeekö se sika-etuliite asiasta jotenkin erityisen? http://www.dump.com/2009/11/03/mortality-over-300-days-h1n1-swine-flu-in-perspective/

miij kirjoitti...

Oo, loistava kuva! Katsoin tosin ensin et se possunuha palkki yletti sinne viivan loppuun :D, kunnes tajus et se palkki olikin vaan se pieni kärpäsenkakka siel alhaalla. Kiitos tästä!