15 joulukuuta 2010

Eikä loppua kuumeelle näy :(

Räkätauti vaan jatkuu ja jatkuu. 

Kävin eilen opiskelijaterveydessä terkkarilla, ja se otti pikaserpin. Sanoi, ettei oo tulehdusta, että eikun lepoa, juomaa ja panadolia. Iltapäivästä ei sitten panadolikaan laskenu kuumetta ja soitin illalla päivystykseen, että mitä tehdä, jos tää on vaikka influenssaa. Käskivät mennä aamulla omalääkärille ja seurata et jos tila heikkenee niin sit heti sairaalalle. Kysyin et kauan sen pitää heiketä, kun ei jaksa enää ees vessaan kävellä?

Sanoivat, että voihan tänne tulla vaikka heti. Odotin sit miehen kotiin tentistä ja sanoin että siinä vaiheessa, kun kuume nousee +38,6 niin hypätään autoon.  Eikä siihen lopulta tainnut tuntia pidempään mennä.

Ja elämäni ensimmäistä kertaa sain päivystyksessä HYVÄÄ palvelua. Pääsin pitkälleni (en ois kyl istua jaksanutkaan), miulta otettiin happiarvo, verenpaine ja pikaserppi. Sain tuplapanadolit naamaan ja odotella lääkäriin pääsyä pötköllään. Mieskin sanoi, että joutui tänne ens kerran minkä vaivan takia vaan, niin kyllä hänkin sanoo ettei pysty istumaan. :D

Lääkäri sit määräs samaa: lepoa, nestettä JA 1g panadolia 3krt päivässä. Eli tuplaten normiannokseen! Kai tuo nyt sit turvallista on... Tällä kuume on nyt laskenu aina lääkkeen jälkeen ja toivo paranemisestakin on eilistä vahvempi.

Kuume jatkuu +38:na nyt siis neljättä päivää... Räkää riittää ja yskä on saanut vatsalihakset js keuhkoputket kipeäksi.

Kysyin eilen lääkäriltä, että voihan vauva hyvin, mutta hän sanoi että on mahdotonta ottaa kantaa siihen. Eihän voi sellaista taata. (Oppikirjaimainen vastaus otsikon "Näin rauhoitat paniikin partaalla kieppuvan raskaana olevan naisen"....)
Vaikka niinhän se varmaan on, eivät voi ottaa vastuuta siitä mitä kuume / pöpöt aiheuttaa, mutta onneksi on tosiaan np-ultra 21.12. niin saadaan taas lisätietoa.

Ei kommentteja: