18 joulukuuta 2010

Älä syö sitä ja älä syö tätä!

Kuumeen laskettua pari päivää sitten, kävin tänään juhlimassa jaksamisen rajamailla tädin 50-vuotisbileissä. Graavilohet ja kylmäsavulohet jäi (kyynel silmänurkassa) odottamaan muita vieraita. Savulohesta ja joulupöperöistä sai sentäs nauttia. Illalla oli vielä sukulaispojan 9v-bileet. Jouduin jättämään glögikakun pöytään, kiitos tuorejuuston.

Jotain on silti saanu mahansa täyteen kun turvottaa niin vietävästi.

Onnistuin välttämään ekoissa bileissä skumpat, viinit ja liköörit kuskina olemalla. Todnäk kukaan ei vielä arvannut. Viikon päästä ollaan ajateltu kertoa, kun on se np-ultra 21.12.

Ei-raskautuneet lukijani, jotka suunnittelette perheenlisäystä. Tutkikaa Hus:n sivuita löytyvä lista siitä mitä saa ja ei saa syödä raskaana ollessa. Ja ahmikaa ennen raskautumista mahanne NIIN täyteen noita listan herkkuja, että ei sitten tee niitä mieli enää yhdeksään kuukauteen. Nimim. vähän tekis mieli sushia (merilevää) ja graavilohta ja arvatkaa onko jokaisessa leivässä nykyään pellavasiemeniä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kommentoida että tuorejuustoa saa syödä kyllä :) pastorointi on se salaisuus ja ihan etsimällä etsiä saa jos Suomesta haluat pastoroinatonta tuorejuustoa. Ja hempat jos laskee ni sit maksalaatikkoa, salmiakkia ja suklaata, näin neuvoi neuvolatäti aikanaan! :D -lotta

miij kirjoitti...

Aika jännä. Meilläkin kyllä alhaisten paineiden takia lupa salmiakkiin ja lakuun heltisi. Alhaisiin hemppoihin ei kyllä suklaata oo suositeltu, mutta olen selkeästi ollut omatoiminen. ;)

Ja tuota tuorejuustoasiaa kyselin sataan kertaan sekä terkkarilta, että neuvolalääkäriltä ja molemmat kielsivät. Kivoja eroja selvästi neuvoloissa... :(