10 kesäkuuta 2012

Ikeatuunausta

Kuten jo tulikin mainittua. Puuhaamme muuttoa. Vieläpä ensimmäiseen omaan kotiin. Ja minulla on valtava halu tehdä, laittaa, muunnella, muokata, sisustaa, suunnitella... Oletan sen johtuvan siitä, että kerrankin on mahdollisuus laittaa omaa kotia juuri sellaiseksi kuin haluaa, miettimättä vuokranantajan ajatuksia tai sitä, että joskus tästäkin on lähdettävä. (En usko, että asumme loppueläämme tässä tulevassakaan kodissa, mutta ajatus pitkäaikaisemmasta asunnosta se silti on.)

Tämä touhuamisinto ei ole rajoittunut ainoastaan seinämateriaaleihin tai pihakalusteisiin, olohuoneen tai keittiön pöytään, vaan likimain kaikkeen tästä huushollista uuteen siirrettävään. Koti on tällä erää täynnä Ikea-rojua, joka sinänsä on kaikessa edullisuudessaan palvellut meitä toistaiseksi hyvin. Olen totaalisen huono luopumaan ylimääräisestä. (Perustelen kaikkea kaatopaikan lopullisuudella, mutta ekoteko sekin olisi, että raaskisin luopua esimerkiksi vanhoista työnäytteistä tai inspiraatiota varten säilytetyistä lehdistä. Turhaan tilaa vievät, kun alaakin olen jo vuosia sitten vaihtanut!) No siis. En aio myöskään heivata kaikkea Ikeasta hankittua yli laidan, vaan keksiä uutta. Toistaiseksi paras idea on ollut siirtää uuteen olohuoneeseen sopimaton Expeditin tv-taso työhuoneen kirjahyllyksi ja pistää huonekasvit telkkarin tilalle.

Mutta hei! Sittenpä löysin IkeaHackersit! Hahaa, vihdoin "joku" (ja toinenkin) on keksinyt, että pienellä vaivalla saa Ikea-romuistakin tuunattua ihan omannäköisiä tai jatkettua niiden käyttöikää! Aivan mielettömiä ideoita ja kuinka pienellä rahalla.

Tähän rakastuin itse...
http://www.ikeahackers.net/2010/11/bedroom-dress-boys.html
Jos miulla menis makkarissa tuollainen kotelointi sotkemassa sisustustusta, olis nää heti meillä!

Eikun unelmoimaan ja suunnittelemaan. Ja pakkaamaan tavaroita. Aika palauttaa mieleen tutut neljä kasaa: säilytä, säilytä jossain muualla, hävitä ja kierrätä. Toivon kahden viimeisimmän tällä kertaa voittavan.

Ei kommentteja: