17 kesäkuuta 2010

Cappellin kanapasta

Koulussa lemppariruokaa oli Kappelin kanapata (toisissa paikoissa näemmä nimellä Cappellin kanapaistos). Resepti julkaistiin aikanaan paikallislehdessäkin, joskin hämmästelin itse joitakin määriä ja sovelsin sitä niiltä osin.

Se mitä tarvitset on tässä:
400g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
7,5dl vettä (alkup. ohjeessa luki 11 dl)
1 kpl kanaliemikuutio (itse käytin kasvisliemikuutiota ja alkup. ohjeessa luki 3kpl)
vajaa 1dl vehnäjauhoja
50g voita tai margariinia (alkup. ohjeessa luki 100g)
5 dl ruokakermaa (alkup. ohjeessa 6dl)
100g juustoraastetta
300g cappelli-makaronia (itse käytin täysjyväistä fusillia ja samalta se maistui)
currya, sitruunapippuria, rakuunaa mausteiksi

Valmistus:
1) Kypsennä broilerisuikaleet.
2) Laita pasta raakana vuokaan. Lisää pastan päälle paistetut broilerisuikaleet ja juustoraaste.
3) Valmista ohut kastike: sulata margariini tai voi kattilassa ja lisää osa ruokakermasta. Lisää vähitellen vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet sekä loput ruokakermat ja vesi.
4) Kaada kastike vuokaan, pastan ja broilerin pitää peittyä reilusti. Jos käytät suurta vuokaa, käytä kastikkeeseen enemmän vettä.
5) Voit halutessasi sekoittaa ainekset vuoassa, hyvää tulee myös sekoittamatta.
6) Paista 225 asteessa 40 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
7) Anna vetäytyä ja nauti!

Ei kommentteja: